tiistai 30. maaliskuuta 2010

Kotipäivä

Jo toinen päivä kotona pikku virpojan kanssa. Selätetyksi luultu yskä palasi entistä ärhäkämpänä ja toi mukanaan päänsäryn ja kurkkukivun ja korvaankin välillä pistää...Eipä muuta kun eilen terveyskeskukseen ja ensin sairaanhoitajan tarkistettavaksi. Korvat; toinen ok, toinen kiikun kaakun onko tulehdusta tulossa vai ei -> seuraillaan miten etenee. Rintarohinat, sieltähän sitä kummaa vinkunaa kuuluu ja tulehdusarvojen tarkistamiseksi verikoe. Pikkupotilaalle ensimmäinen ja itku alkoi heti kun sana verikoe ole lausuttu. " Entä jos siitä tullee velta ?" " Otetaanko se mahasta ?" " Se sattuu ihan hilveesti..." " No kyllä siitä vähän verta tulee ", " Ei oteta lapsikulta mahasta kun sormenpäästä ", " Se vain vähän nipistää ja on hirmu äkkiä ohi, ei oo hättää " Loppujen lopuksi nipsaus kävi äkkiä, melkein huomaamatta ja helpotus oli veren luovuttajallekkin suuri. Kokeen jälkeen vielä lääkärille ja verikoetta paitsi samat jutut uudelleen. Tuloksena äkillinen keuhkoputken tulehdus joten apteekkiin troppia hakemaan ja kotiin. Nytpä sitten sairastellaan ja yskitään. Sitä riittää, ihan yölle asti. Juu ei tartte nukkua ei. Mutta eiköhän tästä kohta eroon päästä. Ja potilas on kuitenkin yllättävän virkeä, juoksuttaa kummasti :) Äsken taas tuli yllättävä kysymys " Äiti, pitäsköhän meijän erota ? " Siis mitä ?!:) Mistä sinä tuommoista kyselet ? Kuulema televisiossa aina sanotaan noin...:) Voi hyvänen aika, huoh.

Puodin kuulumisista...tilaukseen laitoin monenlaista puista rasiaa, isoa ja pientä, kannellista ja kannetonta, koukkuja ja naulakoita ja jotain muutakin kivaa. Toimitukset ovat tuolla huhtikuun lopussa tai toukókuun alussa.
Maksutapoihin tuli vielä yksi vaihtoehto lisää, Klarnan lasku / osamaksu on lisätty koneelle. Maaliskuun kk-arvontaan arvontaan, 50 € lahjakortti puotiin, ennättää ja kannattaa vielä osallistua. Laita osallistumisesi vaikka Ota yhteyttä- lomakkeen kautta ( löytyy kaupasta ). " Hoitohommat" kutsuu :)
Iloiset heipat 1
Maiku

sunnuntai 28. maaliskuuta 2010

Tehtävä suoritettu


Kerettiin ! Virvontareissu isän kanssa käyty. Vähän on väsyneen näköinen noita saalista mutustellen sohvan nurkassa :)
Pääsiäisruohon on vielä pussissa...ostettuna kuitenkin.
Maiku

perjantai 26. maaliskuuta 2010

Virvon varvon...


Nytkö se jo on ?? KÄÄK !! Pajunoksista ei tietokaan, höyhenet ja silkkipaperi on vielä kaupassa. Oli siis tarkoitus että pienin pirpana lähtisi virpomaan ensimmäistä kertaa. Helppo nakki sinänsä, taloja on ympärillä vaikka kuinka paljon joten hirmuisen pitkää lenkkiä ei välttämättä tarvitse tehdä, luulenpa että muutamalla ovella viuhtominen riittää. Isot siskot tietysti odottavat suurta suklaamunasaalista. Ei muuta kun essua ja huivia esiin, vähän pisamaa ja punaa poskiin ja taipaleelle. Kyllä me ne oksat keretään, huominen aikaa koko päivä. Ja raeruoho on ehdottomasti muistettava, on siis vielä sekin kaupassa :( kerkeeköhän se vielä ? Se jää aina viimetippaan. Aika moni asia jää, oon vähän semmoinen viimetipan ihminen. Mut eipä hättää :), taas on viikonloppu. Jíhuuuu!
Mukavaa viikonvaihdetta !
Maiku

keskiviikko 24. maaliskuuta 2010

Ihana aamu



Niin ihana auringonpaisteinen aamu. Ihana vaikkakin aika vauhdikas on ollut , kello on nyt 8.43 ja tähän mennessä on kerennyt tapahtua jo vaikka mitä.
On pakattu lähteviä tilauksia, tehty aamuhommat josta vaikein on ehkä saada vanhin tytär sängystä ylös. Ensimmäinen herätys on rauhallinen ja ilmoitellaan että " kello olis jo 7 nouseppa ylös ", toinen herätys on noin 7.10 " kello on jo kymmenen yli, nouseppa ylös ", kolmas herätys 7.20, " hei kello on jo 20 yli, kohta tulee kiire " ja sitten se viimeinen 8.30, ei enää yhtä rauhallisesti kun ensimmäinen herätys, " no niin kello on jo puoli, en vie kouluun jos myöhästyt ". Tämä yleensä auttaa. Sitten seuraavat 40 min hän juoksee ympäri taloa kun on KIIRE !! mutta ihme kyllä aina ehtii linja-autoon. Tai melkein aina.
On käyty myös kaupassa, kahdessa vielä kun toinen ei auennutkaan 8.00 vaikka niin muistelin :(, hellyin käyttämään keskimmäistä kun on kuulema eväs-päivä ja meillä ei tietenkään ollut mitään mitä vois ottaa, siis hänen mielestä. Pienin vielä viety hoitoon joka on tällä viikolla onnistunut niin ihanan hyvin ja helposti. On nimittäin ollut joku ihmeellinen "äitin ikävä"- jakso muutaman viikon ja eron hetki aamulla on kirvoittanut isot itkut. Helpotuksena hänellä on minun paitani repussa jota voi pahimman ikävän iskiessä nuuhkia. Voi pientä. Minulle laitettiin töihin mukaan myös hänen paitansa jota minä voi myös nuuhkia jos tarve vaatii :)

Puodille tuli taas eilen jotain uutta, kelloa ja kylttiä sekä vielä odotellaan lisää tulevaksi. Eniten odottelen noita ihania Caloun- puukenkiä, ovat niin somat. Uusi toimittaja on myös mietinnän alla, vähän jo katselin tuotteita. Voi olla että tilaus lähtee menemään. Mutta siitä tuonnempana.
Aurinkoiset heipat teille !
Maiku

sunnuntai 21. maaliskuuta 2010

Niin hyvää


Viikonloppu paketissa, oli ihan hyvä. Viikonloppu siis. Lapsi sai turnaukseen kinkkupastejoita ( olivat vielä vähän helpompia ja nopeempia kun ne aikomana rullat... ), aamulla heräsin vääntämään niinkuin aioin ja hyvä mieli tuli molemmille. Hirveesti semmoista "pitäis tehdä" tekemistä en saanut vieläkään aikaiseksi mutta jotain kumminkin. Tänään sentään sain itseni piiiitkästä pitkästä aikaa ulos ja lenkille. Kiitos ystäväni S., ilman soittoasi ei olisi tullut lähdettyä. Maailmaa parannettiin myös tunnin verran, olo koheni kummasti ja alkanut ja vähän alkuunsa lopahtanut laihdutusyritys toivottavasti saisi taas uutta puhtia. On se niiiiiiin vaikeeta :((( Miksi kaikki hyvä on niin hyvää ? Haluaisin vieroittua makeasta ja herkuista kokonaan pois. Mikä auttais ? Pitäisikö syödä niin että pahaa tekisi, siis ihan y....n asti ? Vai pitäiskö viikossa yhden herkkupäivän ? Kieltäisikö koko talosta kaikenlaiset herkkuihin viittaavat ? Muutama päivä menee ihan ok mutta sitten kun se iskee niin porkkana tai lasi mehua on niin laiha lohtu. Ei auta. Kohtauksen iskiessä etsitään joka paikka, siis JOKA paikka löytyisikö mitään karkkia, lähinnä suklaata. Olisko jäänyt kellään ( ainut jolta voisi jäädä on mies ), tai unohtunut syömättä ( hyvin epätodennäköistä )tai tai...se himo tuntuu ihan kurkussa asti. Onkohan mulla joku tauti ?
Siis huomenna ostan omppuja, appelsiineja, banskuja ja viinirypäleitä. Ja syön järkevästi. Oikeeta ruokaa. Jo se on kumma jos ei onnistu.
Niin ja tänään kävi myös mieluisia vieraita, oli mukava nähdä T & S.
Nyt ei muuta kuin kiitti ja kuitti.
Palataan !
Maiku

p.s. Siis niin järkyttävän ihan tuo leivos. Rauhallinen hetki päivällä, kuppi kahvia ja tuo ihanuus. Voisko olla enää mitään parempaa ?? Vaikea keksiä :)

perjantai 19. maaliskuuta 2010

Kinkkurullia tai jotain


Kello käy siis jo yli 22.00 ja huomiseksi pitäisi olla keskimmäisen lentisturnauksen kahvioon jotain. Suolaista tai makeaa.Blääh...nyt ei kyllä jaksais. Yritin kyllä että " jos kävisin aamulla katsomassa onko siellä tarpeeksi ja teen sitten äkkiä jos tarttee tai sitten seuraavaksi kerraksi". Joo ei kuulema käy, " entä jos kaikki muutki ajattelee niin ?" Niinpä. Ei muuta kun kauppaan ja tarvikkeita ostamaan. Loppujen lopuksi ei ole suuri homma mutta nyt tuntuu että paukut ei enää riitä. Tänään on ollut ns. toimintapäivä eli hommaa on riittänyt ihan joka lähtöön. Puotiin on tullut kaikkee kivaa uutta ja niitten kanssa oon myllännyt koko illan, koneellakin pitäisi vielä keretä olla, tehdä siis ihan töitä. Tarkemmin ajatellen kerkeen huomenna ja parempi jättääkkin huomiseksi jolloin järkikin juoksee paremmin. Ihanaa kun on viikonloppu. Vielä käyn noukkimassa vanhimman riennoista kotiin ja sitten tämä talo rauhoittuu. Aamulla aikaisin, ehkä kinkku-juustorullien, pariin.
Ihanaa viikonloppua ihan kaikille !
Maiku

maanantai 15. maaliskuuta 2010

Sitä sekamelskaa...


Mistähän tuo otsikko "Suloista sekamelskaa" oikein tuli mieleeni ? Sekamelskan ymmärrän mutta mitään suloista siinä ei tällä hetkellä taas ole. Epämääräisiä "kasoja" on taas ilmestynyt sinne tänne, lähinnä vaatteita. En ole mitenkään hirveän järjestelmällinen ihminen, haluaisin kyllä että paikat olisi ojennuksessa ja hyvässä järjestyksessä mutta ne ei vaan pysy. Näkisittepä keittiön kun joskus, nykyään ihan liian harvoin, leivon jotain. Miten aikuinen ihminen saa semmoisen sotkun aikaan ??
Hirveen hyvä oon neuvoja jakelemaan esim. lapsille miten tavarat sitä mukaa pois kun käytetään jne. jne. Välillä stressaa tekemättömät työt I H A N hirveästi, ja koko ajan ne häiritsee vähän että "pitäis tehä sitä ja sekin on tekemättä vielä". Mutta ei auta, työt ei tekemällä lopu, eikös sitä niin sanota. On meillä välillä siistiäkin, jos sattuu oikeaan rakoseen näkemään :) Sitä kyllä hermoilee aina ihan turhaan, kaikki perusjutut on kuitenkin niin hyvin että no hätä.
Tuli muuten aikas paljon niitä vanhoja viinilootia, pinot yltää lattiasta kattoon. Muuten vähän huonoja uutisia noilta tavarantoimittajilta, taitaa tuo lakkoilu nyt viivästyttää tulossa olevia uutuuksia. Eikö ne vois jo sopia :(
Mukavaa viikkoa !
Maiku

torstai 11. maaliskuuta 2010

Kaupan hyllyltä



Viikonloppu täytyy pyhittää puodissa/varastossa pyörimiseen, kaik paikat on ihan hujan hajan. Uutuuksia on tullut useampaan otteeseen ja vielä ootellaan muutamia lähetyksiä. Iso lasti vanhoja viinilaatikoita on taas tulossa ja niissä onkin miettiminen mihin sijoittaa...ajattelin ottaa muutaman itsellekkin, niihin saa aika kivasti laitettua uunipuita. Ja lumien hävittyä ( ehtineekö nuo sulaa ollenkaan :( )rappusille, terassille, oven pieleen, kukkia sisälle ja vaikka mitä ihanaa. Tänään saapui myös lähetys Ruotsin maalta, kauniita tuolinpäällisiä; ruutua, raitaa, beigeä, valkoista, roosaa. Jospa huomenna ehtisin laittaa ne nettipuodinkin hyllylle. Pienellä jutulla saa isosti uutta ja raikasta ilmettä keittiöön, aina ei tarvi mennä sen vaikeimman ( = kalliimman ) kautta.
Aatelkaa, nyt ollaan jo maaliskuun puolivälissä, aika menee aivan hirmuista kyytiä. Ostin eilen uuden lehden jossa oli enimmäkseen puutarha-juttuja. Niin ihania kuvia ja tunnelmia, tulee aina hirveä hinku suunnitella ja ajatus lähtee lentämään. Mutta se toteutus sitten tiputtaakin minut toooosi kovalla vauhdilla alas unelmistani. Taitoa siihen hommaan ei ole sitten ei niin ei yhtään, oon aivan onneton tumpelo niissä hommissa. Ruukkukukat saan kesän pysymään elossa mitä suuresti ihmettelen mutta muutenpa on surkeeta räpellystä. Ei ole tyttö äitiinsä tullut. Meidän äiti suunnilleen asuu kesät pellossa, se saa tukikepitkin kukkimaan ( ei nyt ihan muovisia mutta melkein ) Äitin piha on ihana, erilaisia kukkia on ja PALJON.
Minä tyydyn ihastelemaan vielä muiden luomuksia. Tulee halvemmaksi.
Miten tämä näin kesäiseksi meni ?? Lunta on tullut taas niin en viitsi sanoa miten paljon mutta paljon ! Kevättä kohti kuitenkin :)
Maiku

keskiviikko 10. maaliskuuta 2010

Ootko sä mulle vihanen ??


Pitkä tukka sikin sokin pitkin poskia, Hello Kitty- pipo, aurinkolasit ( sisällä ), totinen ilme ja vakava kysymys " Ootko sä mulle vihanen ? " Meidän 4-v. veteli graffittejä vähän sinne sun tänne turkoosilla tussilla. Tämä tapahtui kyllä jo eilen mutta vahingon laajuutta en onneksi eilen jostain syystä huomannut, huomasin vain kyynärpäitä myöten taiteillut kädet ja jääkaapin oven. Näistä selvittiin saunalla ja märällä rätillä. Tänään sitten huomasin keittiön tuolin istuinpäällisen, tuolin ja jotain muuta " pientä "...Ihan hirveen hyvältä ja hauskalta ei tuntunut mutta en ollut enää äkäinen, kysyjä ( pienet hartiat katumuksesta lysyssä, pipo vinossa ) herätti enemmän säälinsekaista hilpeyttä ( mitä ei tietysti näytetty ulospäin ) ja kunniasanalla hän lupasi ( jälleen kerran ) että " en valmasti enää ikinä piillä ". Pitäiskö kuitenkin nuo tussit piilottaa vähäksi aikaa...
Huomiseen. Tai ylihuomiseen.
Maiku

Paniikki !!

Aamulla se tapahtui, nettikappiaan pahin painajainen. Meinasipa iskeä paniikki kun menin koneelle, ei auennut ei. Siis mitä !!! Ei ! Apua ! Aukene nyt !! Mutta ei. No, ensi järkytyksestä toinnuttuani ajattelin että ei kai se yhteen päivään kaadu tämä homma ja töihin oli pakko lähteä joten en ehtinyt asialle tehdä mitään, tiesin kyllä että pääsen tarkistamaan jossain tulleet viestit. Olin kyllä aamun siinä ihan rauhaton kun en päässyt tekemään " aamurituaalejani " ( konehommia ), tuntui että just tänä aamuna tulee varmaan tosi tosi tärkeitä ja kiireellisiä viestejä :( Illalla sitten töitten jälkeen heti soittamaan veljelleni " missä oot ?, mitä teet ? ai saunaan ... mee nyt kuitenkin koneelle ensin... " Sitten ohjeistamaan miten saat sähköpostin auki, " sieltä oikeelta sinne...ei kun oikeelta...no ne on tummansinisellä...ai vihreellä ?...ei kun tummansinisellä..." Viestit saatiin kuitenkin tsekkattua, kiitos taas velikulta ! Tiistaina autuaallisesti iltapäivällä oma rakas masiina taas toimi ja ei olisi millään raskinut poistua siitä koko iltana. Oli muka niiin niiin paljon hommia rästissä :) Mutta tosi on että kyllä on ihan " kynsille lyöty " jos tämä vehje stopin tekee, ei kärsi kovin monta päivää ilman olla.
Jälleen mukavaa päivää toivotellen
Maiku

maanantai 8. maaliskuuta 2010

HYVÄÄ NAISTENPÄIVÄÄ !


Ehtisinkö ihan pikaisen postauksen tähän aamuhässäkkään...tai oikeastaan nyt ei pahempaa hässäkkää ole kun tytöillä on lomaviikko. Pitää saada vain pienin hoitoon ja minä töihin. Ennen sitä on kyllä aika paljon tekemistä...kotihommat = aamupalat,tiskikone tyhjäksi ja täyteen, petaus, kauppa, postiin paketit, meikit ja hiukset, vaatteet ( ei siis taas mitään päällepantavaa :((, AINA samat ),kääk, tässähän on taas kohta kiire. Pienin on ihan nuhassa, on kuulema "ihan hilvee olo", kuumetta ei ainakaan vielä, katotaan joudunko kesken päivän lähtemään töistä pois. Keljuttaa viedä nuhaisen hoitoon mutta eipä oikein muutakaan voi. Nyt on pakko mennä...Hyvää Naistenpäivää kaikille ! Arvatkaa muistettiinko meillä ?? Juu ei :) Pitänee muistuttaa...
Palataan !
Maiku

lauantai 6. maaliskuuta 2010

Aivan ihana aurinkoinen heippa !




Tauti on jo päästänyt aikalailla otteestaan, onneksi. Taisi valitettavasti vain siirtyä kaikkein pienimpään. Voi pientä raukkaa.
Meilläpäin alkaa hiihtoloma, siis lapsilla, ei mulla, tilattu on aurinkoisia kelejä. Nyt ainakin on niiiin upea keväinen sää ettei parempi voisi enää olla. Mikskähän en oo ulkona vaan naputtelen täällä sisällä ??? Oon vähän huono lähtemään mihinkään, mielelläni jään sisälle muka jotain hommaamaan ja sitten en kuitenkaan saa välttämättä mitään järkevää aikaiseksi. Puodillakin olis hommaa, tuli nimittäin eilen kaikkee ihanaa uutta. Pitäis ottaa mittoja ja valokuvia ja järjestellä paikoilleen ja pakkaillakkin mutta nekin hommat ajattelin jättää huomiselle. Sunnutaille monesti kertyy sitten aikas paljon kaikkea, mielellään lauantailta siirtää ajatuksella " ehtii huomenna "-tyylíin. Joskus tulee onneksi niitäkin päiviä kun saa tehtyä tosi paljon kaikkee, on aina semmonen " ja nyt muuten lähtee tuokin tuosta "- olo. Mutta nyt tämä lähtee myöhäisille päiväkahveille ja yrittää nyt jotain saada aikaiseksi. Otanpa vaikka pyykit kuivurista ja laitan uutta hurisemaan. Sitä nimittäin riittää :)
Muutaman kuvan myös laitan eilen saapuneista uutukaisuuksista.
Ihanaa viikonloppua kaikille !
Maiku

keskiviikko 3. maaliskuuta 2010

Ihan hirvee duha..


Voi ei mikä olo, miten ihminen voi olla näin tukossa ?? Päätä särkee ja pyörryttää ja väsyttää ja heikottaa ja ja...tänään rimpuílin vielä töissä, teki pariin otteeseen aika tiukkaa ja ajattelin jo luovuttaa mutta sitkeesti kuitenkin olin päivän loppuun asti. Huomenna on jäätävä kotiin sairastamaan. Täällä haakuilee toinenkin potilas samassa taudissa kuin minä, mieheni, ja on tietysti paaaaljon paaaljon kipeempi kun minä. Kyllä tuo oikeesti aika sairaalta näyttää, ei irrota otetta ollenkaan vessapaperirullasta ja pärskii koko ajan. Toivottavasti ei tartuteta tyttöihin.
Puodilta kuulumisia sen verran että osa uutuuksista varmaan kotiutuu ensi viikon aikana, tulossa on jos minkälaista mukavaa. Päivittelen kauppaan heti kun saapuvat, toivottavasti vain pääsen taudista eroon siihen mennessä :)
Ei maar, nyt kyllä on pakko kaivautua täältä nenäliinavuoren alta ja mennä laittamaan jotain kuumaa juomista.
Derveisin
Maiku

tiistai 2. maaliskuuta 2010

Pihapiirin pieni puoti










Muutama kuva pihapiirin pienestä nouto/varastopuodista. Remontoitiin varasto/autotalli lämpimäksi, täällä sitten pakkailen teidän tilauksianne. Olisipa aika kurjaa entisessä kylmässä touhuilla. Puotiin olette tervetulleita tutustumaan mutta tällähetkellä kannattaa rimpauttaa ensin koska kiinteitä aukioloaikoja en valitettavasti pysty pitämään.

maanantai 1. maaliskuuta 2010

Tahtoo valkoista !!




Nyt se iski...ja on sitä ootettu. Nimittäin into laittaa taas kotia. Pitäis purkaa, hioa, maalata, sisustaa, kattoa, seinää, lattiaa, kaikkee...Tämähän johtuu tulevasta keväästä, haluan valkoista, tartten valoa !!! Jonkun tai monienkin mielestä valkoinen on kylmä, tylsä ja steriili mutta ei minun. Minä H A L U A N ! ( tässä kohtaa pitää olla kädet puuskassa ja polkea jalka lattiaan sanojen tehosteeksi, mallia meidän 4- vuotiaasta ) Valkoisen seuraksi lämmintä puuta, sinkkiä, vihreetä lähinnä viherkasvien muodossa ( kasviraukat, elinikäennuste tulee taas olemaan aika lyhyt ) , jotain pehmeetä ja ihanan mukavaa..oih ja voih...Ja keittiö...valkoista,valkoista ja valkoista...hyllyjä, kuppeja, kippoja, uusia ja vanhoja.
Ei tarvita enää kuin aikaa, remonttireiska ja rahaa. Hetken on oltava oikea ja otollinen kun remonttitoiveita aletaan kotona esittää. Ei heti töitten jälkeen, ei nälkäiselle ihmiselle ( kysyjäkään ei saa olla nälissään ), ei ensimmäiseksi heti aamulla...kun on paljon pelissä täytyy ajankohta suunnitella tarkkaan.
Onneksi remontista on ollut puhetta joten taivuttelu ei pitäisi vaatia ylimoimaisia ponnisteluja. Minä vaan haluaisin etta aloitetaan nytihanhetitässä ja nyt !!
Ensihätään kyllä kummasti piristäisi oikein kunnon siivous...mutta kun ei muka kerkee ja jaksa. Taitaa olla enemmän innosta kiinni, jokin piristysruiske pitäisi saada. Ollappa yhtä pirteä tarmonpesä kuin tämä ihana leskirouva Turun puolesta suut makiaks- Marja Tyrni :) Mutta puhdas koti ja tuoreita kukkia, niillä pääsee jo pitkälle.
Mukavaa alkavaa viikkoa !
Maiku