torstai 29. huhtikuuta 2010

Hoppua ja kiirettä


Taaskin vierähti viikko etten ole kerennyt raapustaa tänne yhtikäs mitään. On ollut ihan hullu viikko, kaikkea mahdollista on viikkoon mahtunut. Ensi viikosta lähtien lupaan vierailla täällä ahkerammin ja kertoa kuulumisia.
Ajatelkaa, huomenna vappuaatto ! toukokuu ! kohta siis kesä ! Voi kun viikonloppuna olisi satamatta niin saisi vähän siistiä tuota pihapiiriä, meitin piha on...miten sen sanoisi...eläväisen näköinen :) Löytyy pyörää, isoa ja pientä, leluja, kiikkua, vähän viime syksyisiä remontin rippeitä ja pahin kaikista vanha Ooppeli. Nököttää kyllä siististi autokatoksen vieressä koivun alla mutta silti, lähtö on edessä. Ajattelin kutsua noutajan huomispäivänä. Kova pala isukille kun " ajattele maksoin siitä sillon niin ja niin paljon, ajattele " Juu juu, ei auta. On hän kyllä itsekkin sitä mieltä että pois vaan mutta eipä näytä tapahtuvan joten minäpä ryhdyn huomenna toimeen. Mutta huomenna on löydyttävä jostain orvokkeja, on jo ihan "orvokki-fiilis". Huomisen ostoslistalla on myös kummipojalle lahja, R. täyttää jo 4 v! Onnea hurjasti !! Lauantaina nähdään.
Keittiöstä tulee ihana mustikkamuffinsien tuoksu, lupasin siivota jäljet jos tytöt leipoo huomisiin koulun myyjäisiin. Tekivät onneksi tupla-annoksen joten jotain saadaan pakkaseenkin. Kello on paljon mutta keitän kyllä vielä kaffet ja maistan muffinsit. Nam !
Ihanaa Wappua kaikille ! Toivotaan että säät suosii :)
Maiku

lauantai 24. huhtikuuta 2010

Pikainen tervehdys...

...lauantai-iltaan. Koneella on kyllä tullut istuttua mutta tänne en ole kerennyt nyt keskittyä. Aika vain menee kaikkea muuta sählätessä.
Perjantaina tuli kivoja uutisia ihanaisista Caloun- puukengistä, Knyta-malli on kuulema valmiina lähetettäväksi eli enää ei tarvitse odottaa kauaa. Tanskan lähetystäkin odotellaan parin viikon sisään saapuvaksi ja vielä ihanaa valkoista puurasiaa ja laatikkoa on myös tulossa. Tämä odotus RAASTAAA. Hyvää kannattaa kuitenkin odottaa.
Muuten viikonloppu on sujunut mukavasti. Perjantaina tavattiin rakkaitten työkavereitten ( entisten ) kanssa, käytiin vähän syömässä ja päivitettiin kuulumisia. Aika kului siivillä ja juttua olisi riittänyt pitempäänkin. Täytyy ottaa uusiksi, oli tosi mukava nähdä A,S ja P. Tänään sitten kotihommia tehden ja autokuskina nuorisolle. Ihan mukava päivä. Nyt kutsuu sauna ja kohta varmaan peti.
Hyvää viikonlopun jatkoa !
Maiku

maanantai 19. huhtikuuta 2010

Iso kivi





Pois hartioilta iso kivi siis kun vihdoin pääsin pähkäilemästä ja tein ratkaisun sen toimittajan suhteen. Huh, kylläpä helpotti :) Elikkäs tilasin aivan superihaniaihania kuppeja, kippoja, laatikoita, lootia, hyllyjä, lokerikkoja...en kaikkee muistakkaan mitä. Harmittavasti osa jää tilauksesta pois, en vain vielä tiedä mitä kun vahvistusta ei ole kuulunut mutta kuitenkin kaikkea niiiin ihanaa. Laitan muutaman kuvan mitä tilasin. Ei malttais odottaa ei. Huomasin että tähän keväälle ja alkukesään onkin tulossa vielä aikamoiset määrät kaikkea mukavaa, suattaapi olla että tulee alkuun tilan puute. Jee, olen ihan innoissani !!! Edes tuo harmaa ilmanala ei saa innostusta laantumaan. Ainut mikä sitä tällähetkellä hieman latistaa on hammas. Tai oikeastaan hampaan haamu. Kävin nimittäin perjantaina hammaslääkärissä ja olipas reissujen reissu. Viisaudenhampaastani voisi tehdä varottavan esimerkin kaikille niille jotka pitkittävät niiden pois ottamista. Sanoisin että ei kannata. Episodi tiivistettynä, ei heikkohermoisille : reilu tunti vääntämistä ja kääntämistä "nyt heiluu hyvin..no ei...mikä ihme siinä voi olla...no nyt...no ei..NO NYT se tulee...no ei..." ÄITII!! Juu ei tullut vaikka alussa siltä näytti. Eipä muuta kun ientä auki leikkaamaan ja poraamaan hammasta pienemmäksi. " No nyt..no ei..no nyt se kyllä...no ei...mikä ihme sitä pitää kiinni...ei tämä voi olla totta..." ÄITIII!! " Jos tämä ei nyt lähe niin Kajaanissa pitää ottaa, on vaan inhottava kun pitää tikata kiinni ja avata siellä uudelleen..." EI, EN ALA !! ( En sanonut tuota ääneen, urhoollisesti vaan pidin suuta auki ) Sitten lähti eka pala, JEEE !! tuuletettiin vaan liian aikaisin, loppu pienen pieni pala oli niin p*****an tiukassa että ei. Siis sanon kyllä että kerkesin ajatella kyllä vaikka mitä mutta loppujen lopuksi kahden tunnin vääntämisen jälkeen hammas pois, tikki suussa ja iso iso pipi poskessa. Mutta pääasia että saatiin pois. Iso kiitos kovan työn tehneelle hammaslääkärille ja huolehtivaiselle hoitajalle joka aina vähän väliä kyseli vointiani. Kesäkuussa nähdään samoissa merkeissä :) Sitä reissua en kyllä hirveen innolla odota...Nyt jomotellaan tai oikeastaan ihan särkyillään, napsitaan antibiootteja ja särkylääkkeitä mutta eiköhän tässä henkiin jäädä.
Mukavaa viikkoa kaikille !
Maiku

tiistai 13. huhtikuuta 2010

Ankaraa miettimistä

Pää on aivan pyörällä miettimisestä. Yleensä AINA mietin jotain ja varsinkin ennen nukahtamista, silloin siihen on hyvää aikaa ja rauhaa. Oikeasti oikein puntaroin sänygyssä että mitähän nyt miettisin elikkäs siis niitä asioita mitkä askarruttaa tai vaatii ratkaisemista. Ihan nyt tällä hetkellä puntaroin uutta toimittajaa, kumpiko se nyt sitten olisi kun molemmilla on kaikkea ihanaa mutta toisella on pienemmät rahtikulut mutta toisella olis kyllä kivempia tuotteita mutta toisaalta siltä toiselta saisi samalla rahalla taas enemmän mutta toisaalta.....ihan loputonta. Vaaka-ihmisenä mietin asiaa monelta eri kantilta ja veikkaan että aivan liian tarkkaan koska monesti on pähkäilyyn loppujen lopuksi niin tuskastunut että IHANSAMAENJAKSA !! ja päädyn siihen enismmäiseen vaihtoehtoon. Mutta onpahan ainakin mietitty tarkkaan, ei tartte enää sitä miettiä että teinkö liian hätäisen päätöksen :)
Viikonloppuna meidän vanhimmalla lapsosella oli ensimmäiset kotibileet. Hullun rohkeina luvattiin, ajateltiin että katotaan nyt miten käy...Ilmoiteltiin naapureille etteivät ihmettele ja jankutettiin "ohjeita" parin viikon ajan. Oltiin siis itse muualla elikkä nuoriso sai olla ihan keskenään. " Sitten heti soitat jos näyttää että tulee ylimääräistä porukkaa, siis mieluummiin liian aikaisin kun liian myöhään ", Joo,joo" " Sehän on sitten niin että jos nyt ei onnistu elikkä lähtee niinsanotusti lapasesta niin sitten ei uusia bileitä tule, ei minnekkään " " Joo, ei lähe, ei" " Niin että muistat sitten soittaa jos tulee ylimääräistä porukkaa..." " Joo, muistan soittaa, ei tule ylimääräistä porukkaa" Ja tätä rataa jatkui sinne perjantai-iltaan asti. Välillä usko horjui että mitähän tuli luvattua, mahtaako olla rakkaasta kodosta mitään jäljellä...Luvattu mikä luvattu. Arvatkaa miten kävi ?
Tultiin kotiin seuraavana päivänä puolen päivän aikaan, talo paikallaan ja paikat kunnossa, juhlista ei oikeastaan jälkeäkään. Hyvin siis meni, kannatti luvata, ehkä sai äiti muutaman lisäpisteen :)

keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

Aaaaivan tyhjä pää




Pääsiäisen jälkeiset heipat kaikille ! Täällä on ollut nyt aikas hiljaiseloa, oon kyllä käynyt aina yrittämässä josko jotain saisi kirjuuteltua mutta ei, ei sitten millään. Ei vaan irtoa :(
Jotain ilmoitusluontoista jos nyt sitten...uutukaisia päivittelin kauppaan. Ihania wanhoja omppulaatikoita tuli, sitten vaikkas terassille, parvekkeelle kivoja seinätelineitä kukkasille, koukkuja kahdenlaista ja sitten kyltti joka pitäisi olla jokaisen kodin seinällä : )
No niin...joku huutaa iltapalaa. Täytyy rientää !
Palataan !
Maiku

perjantai 2. huhtikuuta 2010

Yskitään ja köhitään edelleen


Tämä viikko on sitten sairastettu eikä vieläkään selvillä vesillä olla.
Keuhkoputken- ja korvatulehdus ja aivan hirveä yskä. Ei hyvä yhdistelmä ollenkaan :(
Kuumetta tiistai-iltana yhtä-äkkiä lähes 40 ja silloin jo huolestutti aika paljon kun mukana on noin ilkeä yskä. No, seuraavana päivänä lääkäriin ja 10 pv lääkekuuri, jospa tuo sillä talttuisi. Itellä aika rättipoikkiväsynyt olo, en osaa nukkua öitä jos joku on kipeä ja kyllä tuo tauti on potilaankin unta aika paljon häirinnyt.
Mutta nämähän kuuluu asiaan, lapset sairastaa. Onneksi on pitkät pääsiäisen vapaat edessä.
Huilatkaa ja viettäkää ihania vapaita :)

Hyvää pääsiäistä toivotellen
Maiku