torstai 29. heinäkuuta 2010

TALON TYHJENNYS




Juu, on meillä viikonloppuna edessä. Mutta ilomielin sen homman teen, nimittäin...meillä alkaa LATTIAREMPPA ! JIIIHAAAA !!! VIHDOIN JA VIIMEIN koittaa se päivä. Kaikki on roudattava pihalle. Ihan näin hellettä en toivo viikonlopuksi.Pliiiiis.
Meillä on nyt siis puulattia, kulunut ja tummunut sellainen, ei hyvä ollenkaan ei. Tähän asti olen haaveillut tummasta lattiasta mutta nyt käänsin kelkkani täysin ja tyystin. Meille tulee valkoisenharmaa, tiiättekö semmoinen kun oli ennenvanhaan maalattu puulattia. Ainakin vielä nyt siis on semmoinen tulossa...eletään torstaissa ja maanantaina alkaa...kerkee se vielä mieli muuttuakkin mutta kyllä oon paljon asiaa pähkäillyt ja valosata haluan. En malttais odottaa en. Sitten kyllä kaikkiin huonekalujen jalkoihin tulee huopatossut,oon nimittäin aika ahkera niitä liikuttelemaan. Tähän asti ei oo ollut niin väliä, oon aina jotain sukkaa viskannut jalan alle kun oon alkanut rahtaamaan. Hyvä konsti muuten :) Mutta nyt jos saan sen vaalean niin sitä suojelen kun silmäterääni.
Kävin tällä viikolla myös tapettikaupassa. Pääsin ihan yksin ja ajan kanssa. Mies on tämän viikkoa reissussa niin tilausuutta on käytettävä hyväksi. "Kun kissa on poissa niin " ja sitä rataa :) Laitanpa muutaman kuvan mitä mallia valitsin, ruskeeta olkkariin, raitaa keittiöön ja sitä kolmatta makkariin. Luulisin. Kova homma edessä mutta on se sitten kiva. Tämän jälkeen ei enää kuulema meillä remontoida. Joo joo, ei ei. Paitsi että keittiön kaapit näyttää tosi vanhoilta nyt kun on uus lattia ja ja.....Kaapit on kyllä oikeesti vanhat ja päivityksen tarpeessa mutta saavat kyllä nyt jäädä oottamaan aikaa parempaa.

Juhlat sitten juhlittiin viikonloppuna. Hyvin meni ja kivaa oli. Kiitos vain vielä kerran kaikille vieraille. Ja mummulle joka hääräsi kun heikkopäinen apuna <3
Yhtä asiaa ihmettelen kovasti. Selvisin kirkossa itkemättä. Oon ihan hirveän herkkis jos oma lapsi on mukana jossain, vaikka laulamassa kuorossa koulun joulujuhlassa. Siis vähänkö niitä aina nolottaa ´kun huomaavat että "jaa, se jo itkee siellä".
Muutaman kerran oli kyllä tositosi lähellä että padot aukee mutta sain jotenkin aina rauhoteltua itseni. Läheltä piti- tilanne oli kun veisattiin virsiä. Ihan totta. Alussa nimittäin sanottiin että rippilapset ovat itse valinneet nämä laulettavat virret ja eipä siinä muuta sitten tarvittu kun sitä ajatteli ja luki niitä virren sanoja niin siinähän se oli. " Että minun rakas tyttö, nytkö sinä oot iso ja sitä rataa...BYÄÄÄÄH ! Kaikista hulluinta siinä on se kun eihän siinä oo mitään pahaa, ei oo siis paha asia jos itkettää mutta jotenkin se on vaan muka noloa omasta mielestänikin. No joo. Pitäisköhän lopettaa tämä purkautuminen. Jos asianomainen = viikonlopun juhlakalu, lukee tätä ( todella epätodennäköistä ) niin saattaa tulla muutama äkäinen kommentti. Että tartte mennä tuommosia kirjottelemaan.

Juu mutta kait se on lähettävä hikoilemaan tuonne sänkyyn. Uhkasin tyhjentää pakastimen ja kantaa sisukset makuuhuoneeseen viilentämään. Oli nimittäin, miten sitä kuvaisili eilistä yötä...no ihan sanattomaksi vetää oli se vaan niin j*******man KUUMA !! Epätoivoisena yritin muka tuuletinta vielä kaupoista eilen metsästää. Juu ei tarvinnut siihen rahojaan tuhlata.

Viikonloppua kaikille !
Maiku

perjantai 23. heinäkuuta 2010

Kiireen lykkäsi

Voi että on pitkiä nämä postauksien välit...kohta ette varmaan ennää viitti käyvä täällä ollenkaan :(( Pikapäivitystä tälle aamulle sen verran että kiireenhän se lykkäs, niinkun aina. Tämä viikko on ollut lomaviikko tuolta puodin puolelta ja kotona on paiskittu hommia että en tiiä voisko ihan lomalomasta puhua. Mut ei haittaa, ihana että on rästihommia saatu pois.
Tulevana viikonloppuna on siis esikoiseni rippijuhlat. Hyvänen aika, minun pieni tyttö, missä on hurahtanut 15 vuotta ? Kyllä ei perässä pysy, niin tuo aika rientää...Niin sen kiireen lykkäsi tietysti juhlat. Oon semmoista tyyppiä että " onhan tuonne aikaa, kerkeen tehä sen ja sen sitten " jne jne. Tiedätte miten siinä käy. Kaikki onkin sitten viimetipassa. Nyt jostain syystä ei hirveetä paniikkia pukkaa, kerkeen kyllä ja juhliin on tulossa tuttuja ihmisiä ja juhlakalun kavereita joten rennolla otteella mukavat juhlat. Se olis niinkun tavoite :)
Mutta nyt täytyy rientää pienimmälle sukkahousuja ostamaan, on luvattu sunnuntaiksi sadetta :( ja kirkossa on aina viileetä. Sitten vielä lautasliinoja,kakkualusia, juustoraastetta, pekonia, pikkuhaarukoita......

Mukavaa viikonloppua !!
Maiku

keskiviikko 14. heinäkuuta 2010

PAISTA PÄIVÄ, HELLI HELLE




Ei sais valittaa ei. Ei ainakaan hyvästä kesästä, kuumuudesta ja auringonpaisteesta. Tätähän sitä talvella odotetaan. Lämmintä. Ja ihana että lapsilla on ollut ihanat lomasäät. Paljon olis keljumpi jos vettä satais ja harmaata ois.
Mutta...MINÄ EN ENÄÄ KESTÄ TÄTÄ HELLETTÄ !!!! Haluan vähän viileempää ! Oon syksy-ihminen ! Ei oo minua tarkoitettu näin kuumaan ilmanalaan !
En niitä vesisateita kaipaa enkä syksyn pimeyttä mutta ei oo ihanampaa kuin aurinkoinen kylmä syksyinen päivä.
Aah, kylläpä helpotti kun sai purkautua tästä helle-asiasta. En enää jaksa hehkuttaa että " on kyllä ihana kun on lämmintä ". No, toisaalta mielelläni "kärsin" muitten puolesta jotka tästä oikeesti tykkää. Ja niinkuin ylempänä mainitsin, ihana että lapsilla on ollut hyvät lomasäät.
Mutta nyt seis valitus. Hommiin on lähdettävä, ja ensi viikolla tiedossa lomaaaaa. Jihuujippiii. Arvatkaa mitä aion tehdä ? Oikein arvattu ! Siivota. Jos saan hyvän siivousfiiliksen päälle niin siinä hermo lepää kun paikat järjestyy, koko ajan kuitenkin mielessä että pitäis tehä tuo ja tuo. Mutta vannomatta paras, sen näkee ens viikolla miltä tuntuu.
Laitoin nettipuotiin ja pihapuotiin loman kunniaksi alea. Kaikista tuotteista on - 20 %. Etu on voimassa tuonne 25.7 asti. Tilaukset kaupassa toimii normaalisti mutta tuolla vkolla 29 tilatut toimitellaan sitten seuraavalla viikolla. Pihapuodissa voi lomankin aikana käydä ostoksilla jos vain olen kotona.
Laitan vähän kuvia viimeviikolla tulleista Nordalin tuotteista.

Palataan :)
Maiku

tiistai 6. heinäkuuta 2010

Kesän öistä elämää


Kesällä meillä on meno rentoa. Joskus se näkyy myös muillekkin, nurmikko saattaa rehottaa ja pienimmän leluja ja pyöriä on pitkin pihaa, on semmoista elävän näköistä :) Meno saattaa jatkua iltamyöhäiselle, jopa yöhön. Hyvä esimerkki oli viime lauantai, vanhin leipoi 22.30 korvapuusteja ja grillissä tuli porukalle ruokaa. Ekaa kertaa tosin noin myöhään leivottiin mutta jos 15-vuotias lauantai-iltana haluaa leipoa ennemmin kuin olla huitelemassa kylillä niin siitä vaan. Yötä mmyöten pihalla pelataan sulista ja paistetaan lättyjä, kavereita pyörii milloin enemmän, milloin vähemmän. Se on aivan älyttömän kivaa ja mukavaa vaikka minä välillä murisen ja tuskailen ( edelleen ) kun jää kotityöt rästiin. Tosi tylsää mutta kaitpa ne jo tuntevat minut ja sulkevat korvansa kitinältä :(
Meille on tulossa myös juhlat muutaman viikon kuluttua, taisin niistä jo mainitakkin tuolla aiemmassa postauksessa. Rippiskesä esikoisella, kohta alkaa n. viikon kestävä leiri. Äsken tilasin juhliin täytekakut, jonkunlaisia kyllä itsekkin väsään mutta haluan nyt juhliin ihan varman päälle onnistuneet ja hyvät. Tiedossa on toooosi hyvää mansikkakakkaua. NamNamNam.
Ajattelin sitten vähän lomailla, varmaankin 19.7 alkavalla viikolla. Ilmoittelen tarkemmin puodin sivuilla. Ootteko käyneet kurkkaamassa uusia tarjouksia ja etuja ? Käykää ihmeessä, sieltä saattaa löytää jotain kivaa :)

Nyt vielä hommiin !
Mukavia kesäpäiviä, leppoista loikoilua ja aurinkoa !
Maiku